Urządzenie pneumatyczne zapewniające wysoki komfort pracy z możliwością funkcjonowania w trzech trybach pakowania:
- zgrzewanie
- zgrzewanie + próżnia
- zgrzewanie + próżnia + MAP*.
Ze względu na dużą płytę grzewczą maszyna szczególnie polecana jest do pracy z formatami gastronomicznymi 1/2GN (gastro norma), 1/4GN, 1/6GN, 1/8GN*. Bardzo precyzyjne czujniki odpowiadające za sprawdzanie stopnia próżni oraz ilości gazu gwarantują niskie zużycie gazu oraz wysoką jakość pakowania. Urządzenia te doskonale sprawdzą się w dużych zakładach gastronomicznych, cateringu, supermarketach oraz na produkcji. Przystosowane są do matryc pozwalających na zgrzanie różnej wielkości i kształtu opakowań.
*MAP (modyfikowana atmosfera pakowania) - pakowanie produktów żywnościowych w MAP polega na zmianie składu atmosfery lub zastąpieniu próżni wokół produktu odpowiednio dobraną mieszanką gazową, dzięki czemu zostaje wydłużony termin przydatności do spożycia produktu.
*Typowe rozmiary GN:
- GN 1/9: 108 x 176 mm
- GN 1/6: 176 x 162 mm
- GN 1/4: 265 x 163 mm
- GN 1/3: 325 x 176 mm
- GN 1/2: 325 x 265 mm
- GN 2/3: 354 x 325 mm
- GN 1/1: 530 x 325 mm
- GN 2/1: 650 x 530 mm