Pulpy roślinne zdobywają coraz większą popularność w produkcji różnego rodzaju opakowań zarówno tych stosowanych do pakowania artykułów przemysłowych jak i żywności. Stosowane pulpy pochodzą z różnych źródeł roślinnych, należy do nich np drewno, trzcina cukrowa, słoma zbożowa itp. Przemysł spozywczy i gastronomia korzysta najczęściej z odpowiednio wyprodukowanych tacek pokrytych biolaminatami np. PLA
Znajdujące się w naszej ofercie różne typy tacek ekologicznych me.Organic idealnie wpisują się w trendy współczesnych eko-opakowań. Produkowane są z pulpy celulozowej lub trzcinowej ulegają biodegradacji oraz kompostowaniu. Po użyciu mogą z powodzeniem zostać poddane recyklingowi jako odpad organiczny lub tektura papierowa. Nie zawierają żadnych szkodliwych substancji, a pulpa drzewna z której są wytwarzane pozyskiwana jest z drzew pochodzących z certyfikowanych upraw oznaczonych znakiem FSC Forests for All Forever. Trzcina cukrowa jest odpowiednio przygotowanym do formowania tacek surowcem poprodukcyjnym powstałym przy wytwarzaniu cukru.